De vennootschap OSEVA is producent van maishybriden zaaizaad al sinds het jaar 1985. Vanaf het jaar 2004 exporteren we het zaaizaad van maishybriden naar de landen van de Europese Unie.

De maishybriden, die we op deze website en in onze catalogus aan u aanbieden, zijn ontwikkeld door CEZEA - Šlechtitelská stanice a.s. en exclusief enkele hybriden door ZEA INVENT – Slowaaks maïs veredelingsbedrijf. OSEVA is de enige Tsjechische producent van maishybriden en onze producten worden door handelsagenten van ons bedrijf aan u, de kwekers, aangeboden. Voor Nederland en België is onze handelsagent Gebr. Verkooyen BV uit Langeweg.

OSEVA is sinds 2006 met het zaaizaad van mais op de Nederlandse markt aanwezig. Uit de 34 geproduceerde hybriden bieden we u er 11 aan, die dankzij hun eigenschappen en eisen het meest geschikt zijn voor de Nederlandse en Belgische markt. Heeft u in het verleden een hybriden gehad die niet meer in de lijst voorkomt, en u wilt dit graag nog bestellen, bel of mail ons.

De kweekprogramma's van de vennootschappen CEZEA en ZEA INVENT concentreren zich op de productie van ingekuilde hybriden die overeenkomen met de kwaliteitseisen voor het voer dat bestemd is voor rundvee. Deze hybriden bevatten een hoge inhoud van poeder, de organische stoffen erin zijn hoog verteerbaar en de producten zijn rijk aan energie.

Alle hybriden die op deze website en in onze catalogus vermeld zijn, zijn geregistreerd in de Europese catalogus van soorten, en mogen dus op het hele gebied van de EU als zaaizaad gebruikt worden. Het geproduceerde zaaizaad voldoet aan de eisen van de EU norm.

Het bedrijfsbeleid wijst op hoge kwaliteit producten geleverd aan onze klanten. Het bedrijf is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000, waaruit blijkt dat de gevestigde productieprocessen en de naleving van hoge kwaliteitsnormen zijn.

Wij wensen u een succesvolle teelt met onze ma´shybriden en wij zijn er zeker van dat onze hybriden zullen voldoen aan uw verwachting.